Fagråd/styre

Kjenner du noen som kan drive frivilligheten videre? En som kan stake ut kursen? En som kjenner det frivillige livet i Alstahaug, og som evner å favne alle aspekter ved frivillig engasjement i Alstahaug? Kjenner du noen som ønsker å utvikle mer frivillighet? Kanskje er det nettopp deg! Alstahaug Frivilligsentral trenger kandidater til frivilligsentralens fagråd. Kom med ditt forslag!

Nominasjoner til frivilligsentralens fagråd/styre

Alstahaug frivilligsentrals fagråd

Eierskap

Alstahaug frivilligsentral er eid av Alstahaug kommune, og underlagt administrasjonssjefen. Administrasjonssjefen har delegert ansvaret videre til kulturavdelingen.

Det vil si at daglig leder er ansatt i kommunen, kommunen står for budsjett og regnskap, lokaler, kontakt med Kulturdepartementet, administrasjon, arbeidsgiveroppgaver, og ellers alt organisatorisk og byråkratisk som må til for å opprette og drive en frivilligsentral.

Fagråd

Alstahaug frivilligsentral skal ha et fagstyre/fagråd. Her skal det sitte fem personer. Daglig leder representerer administrasjonen, og er rådets leder.
Ordfører, med varaordfører som personlig vara, representerer kommunens politiske ledelse. Det er kommunestyrets holdning at frivillig aktivitet i kommunen er særdeles viktig, og ønsker å vise sin støtte og vilje til politisk forankring gjennom å representeres ved kommunens øverste folkevalgte representant.

De tre viktigste plassene skal innehas av tre personer nominert av frivillige og frivillige organisasjoner i kommunen. Disse tre må ikke ha tilknytning til noen organisasjon, men bør ha god kunnskap om frivillighet i kommunen.

Dette fagstyret/fagrådet skal:

  • legge til rette for samordning mellom frivillige organisasjoner og Frivillighetssentralen.
  • sammen med daglig leder, prioritere satsningsområder for sentralens oppgaver og virksomhet.
  • utforme en aktivitets og strategiplan for Alstahaug Frivilligsentral.

Fagrådet skal derimot ikke ha økonomi eller driftsansvar for frivillighetssentralen, men de kan være et rådgivende organ for daglig leder, og administrasjonssjefen, i forhold til drift og økonomi.

Dette gjør at fagrådet i størst mulig grad skal få konsentrere seg om de viktigste, og mest interessante, spørsmålene. Nemlig:

  • Hva skal Alstahaug frivilligsentral være?
  • Hva skal sentralen gjøre?
  • Hvordan skal sentralen gjøre dette?

Foreslå en frivillig til fagrådet:

Dersom du ønsker å bidra i arbeidet med å stake ut en retning for Alstahaug frivilligsentral, eller du kjenner noen som ville egne seg spesielt godt, kan du sende oss en e-post: post@alstahaug.frivilligsentral.no
Frivilligsentralen oppfordrer frivillige organisasjoner å se i egne (og andres) rekker, og komme med forslag til velegnede personer til frivilligsentralens fagråd.

Flere nyheter
2024 © Alstahaug frivilligsentral